Ismét eltelt egy kis idő utolsó postom óta. Ez a 41 fokos kánikula tartogat kihívásokat a kezdő kecskésznek is. Irígykedve néztem Finnország meterológiai térképét: 20 C fok árnyékban! Valahol bennem is lapul egy jegesmedve. Ilyenkor már leginkább csak az autóban érzem jól magam - légkondi fullon.
Azért a házi tej nem hazudik: sokat voltam egyedűl itthon, még többett kinti munkában, így egy 2 literes tejadag csak apránként,egy hét alatt fogyott el. Nem jártam vele úgy, mint a T Gazdaságos tejjel, amit egyszer tévedésből vettem és a vásárlás napján már savanyú volt. Ja és van még egy jó dolog a kecsketejben: ha tárolás során kicsapódik a tejzsír a tej tetejére: egy keverés és eltűnik. Én gyerekkoromban egyszer majdnem hánytam a tej bőrétől, megmaradt bennem ez a viszolygás.
A címben egy internetes fórumokon és blogokban is többször előforduló téma: az a friss sajt, ami oltóval készűl ,amit én is tudok csinálni :))), de nincs préselve, állaga pedig emlékeztet valamelyest a túróra: az sajt vagy túró? Több helyen találkoztam olyannal, hogy a túrót is a sajthoz sorolták be.
Egyébként a friss sajtomnak továbbra is nagy sikere van. Már több féle ízesítéssel készítettem, eddig talán a medvehagymás jött be a legjobban.
Sajt vagy túró
2007.07.22. 22:51 | DAttila | Szólj hozzá!
Címkék: túró kecskesajt kecsketej oltó
A bejegyzés trackback címe:
https://kecskesajt.blog.hu/api/trackback/id/tr65123221
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek