Kecskesajt.blog

Egy kezdő kecskesajtkészítő élményei

Utolsó kommentek

  • spotty: Imádom a sajtokat. Egy kis borral este..Nyámi. Persze nem mindegy, hogy milyen borról van szó. Érd... (2011.12.22. 14:54) Így kezdtem sajtot gyártani
  • gusztika1: @yuyudo: köszönöm a segítséget.kipróbálom.Üdv. (2010.06.25. 15:13) Gidaáradat
  • yuyudo: Szép Napot ! Sajtgyártással próbálkozom én is, kezdő kecsketartóként. Sok helyen azt olvasom, hog... (2010.06.24. 11:22) Gidaáradat
  • gusztika1: Üdvözletem minden kecske barátnak! Kérnék egy kis segítséget,kezdő kecsketartók vagyunk.Majd rögtö... (2010.06.23. 11:41) Gidaáradat
  • riszta: Én is hasonló jókat kívánok! Most regisztráltam, de bárhogy is keresem, nem találok újabb bejegyz... (2010.01.24. 21:30) BÚÉK!
  • szöszkehölgy: Ez tök olyan, mint a Állatkertben az állatsimogató. :) (2009.11.26. 13:51) Gidaáradat
  • accipiter: Nagyon aranyosak. meek meekk. (2009.09.19. 09:58) Gidaáradat
  • GourmandLizard: Nagyon édesek a kis kecsék-Gratulálok hozzájuk:) MGL (2009.02.05. 17:07) Videók
  • DAttila: @Breki77: Mondhatnám azt is, hogy változó korban voltam :-) Fókuszálnom kellett. Ha körülnézel mi ... (2009.01.23. 09:55) Parlamentáris kecskesajt
  • DAttila: @Breki77: Feltételezésem, h az oltóval van a gond. Oltó sok féle van a piacon különböző alapanyagb... (2009.01.23. 09:51) Választottunk
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc
free counters

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Feedek

dr. Merényi Imre mezőgazdasági szakmérnök az MR1-Kossuth Rádión

2009.01.29. 09:25 | DAttila | Szólj hozzá!

Címkék: politika rádió gazdaság imre válság tej kossuth sajt házilag kecskesajt kecsketej sajtkészítés oltó dr. mr1 merényi

Tegnap Pécs belvárosában autóztam két óra környékén és hogy meglegyen a napi válság adagom meghallgattam a Kossuthon a híreket. (Mellékesen a hírcsatornákon keresztül lehet a legjobban beszippantani a világ sok hülyeségét, meg a válsághangulatot - mindegy hogy politikai vagy gazdasági -, ezért nem tartunk otthon tévét 6 éve. Bocs, ez offtopic)

A hírek végén volt számomra a legfontosabb rész: milyen időjárás várható? Közben haladtam úticélom felé és a közlekedésre koncentráltam, amikor a háttérduruzsból a fülemnek kellemes szavakra figyeltem fel: tejtermelés, sajtkészítés meg hasonlók. Elkezdtem odafigyelni és történelmi emlékekkel fűszerezett történetet hallottam dr. Merényi Imre szájából. 

A fél órás beszélgetést akkor nem tudtam végighallgatni, de -milyen jó a XXI. század! - az előbb végighallgattam a netről. Élveztem a műsort, mert annak ellenére, hogy kőkemény szakember úgy tud beszélni a szakmai dolgokról, hogy az is megérti, aki életében csak tejes zacskót látott. Nekem is szolgált újdonsággal: elmondta pl., hogy a tejfehérje felszívódásához legalább 2 % tejzsír kell jelen legyen. Boltos ismerőseim mesélték, hogy már évek óta egyre többen az alacsonyabb zsírtartalmú tejet keresik, nem is annyira a karcsúság megőrzése céljából, hanem mert pár forinttal az olcsóbb. Ők vajon tudnak-e erről? Nem akarok most élettani fejtegetésbe bocsátkozni, főleg mert totál laikus vagyok ezen a téren. Mint gyakorló családfő azt azonban már régóta látom,hogy a táplálkozási szokásaink, a bekajált élelmiszer minősége és a különböző gyermekkori allergiák meg hasonló nyavalyák milyen arányban állnak egymással.

A többit hallgasd meg a Kossuthról, a lapon kattints a 14.05-re! Link itt.

A meghallgatáshoz szükség van real media playerre, ha nincs a gépeden innen letöltheted.

Ma este 11 kor megismétlik a beszélgetést rádióban, ha frissen követed a kecskesajt.blog híreit akkor szélessáv hiányában is meghallgathatod.

Más: többen érdeklődtek teljesen kezdők részére tanácsok után: hogyan készítem a sajtjaimat, honnan szerzek be pl.oltót, mennyit használok belőle stb. Próbálok könnyíteni a helyzeten avval, hogy néhány napon belül néhány bejegyzésben megpróbálom egy helyre összerakni azokat az infókat, amik egy sikeres induláshoz kellenek.

Maradj vonalban!

süti beállítások módosítása