Kecskesajt.blog

Egy kezdő kecskesajtkészítő élményei

Utolsó kommentek

  • spotty: Imádom a sajtokat. Egy kis borral este..Nyámi. Persze nem mindegy, hogy milyen borról van szó. Érd... (2011.12.22. 14:54) Így kezdtem sajtot gyártani
  • gusztika1: @yuyudo: köszönöm a segítséget.kipróbálom.Üdv. (2010.06.25. 15:13) Gidaáradat
  • yuyudo: Szép Napot ! Sajtgyártással próbálkozom én is, kezdő kecsketartóként. Sok helyen azt olvasom, hog... (2010.06.24. 11:22) Gidaáradat
  • gusztika1: Üdvözletem minden kecske barátnak! Kérnék egy kis segítséget,kezdő kecsketartók vagyunk.Majd rögtö... (2010.06.23. 11:41) Gidaáradat
  • riszta: Én is hasonló jókat kívánok! Most regisztráltam, de bárhogy is keresem, nem találok újabb bejegyz... (2010.01.24. 21:30) BÚÉK!
  • szöszkehölgy: Ez tök olyan, mint a Állatkertben az állatsimogató. :) (2009.11.26. 13:51) Gidaáradat
  • accipiter: Nagyon aranyosak. meek meekk. (2009.09.19. 09:58) Gidaáradat
  • GourmandLizard: Nagyon édesek a kis kecsék-Gratulálok hozzájuk:) MGL (2009.02.05. 17:07) Videók
  • DAttila: @Breki77: Mondhatnám azt is, hogy változó korban voltam :-) Fókuszálnom kellett. Ha körülnézel mi ... (2009.01.23. 09:55) Parlamentáris kecskesajt
  • DAttila: @Breki77: Feltételezésem, h az oltóval van a gond. Oltó sok féle van a piacon különböző alapanyagb... (2009.01.23. 09:51) Választottunk
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc
free counters

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Feedek

Aggodalom

2007.08.25. 22:42 | DAttila | 3 komment

Címkék: fejés szkenner antioxidáns kecskesajt sajtkészítés tejhozam tőgymasszázs biofotonikus

Nem tudom mi van ezekkel a lányokkal. Egyik napról a másikra tööb mint 10 %-kal visszaesett a tejhozamuk. Fejéskor olyan volt a tőgyük, mintha ökölbe szorították volna, csak komoly tőgymasszázs után adták le úgy-ahogy a tejet. Igaz majd' két hétig a Gabi fejte őket, nekem mindig volt valami elfoglaltságom és inkább a sajtkészítésre koncentráltam. Meg egy hétig le is voltam tiltva az emelgetésről. Ma viszont én fejtem reggel és este is az említett eredménnyel. Régen még a Gabi viccelődött: látszik, hogy ezeknek a lányoknak férfi kéz kell - merthogy nekem többet adnak. Holnap majd meglátjuk felismerik-e az "Apjukat". A tej zsírosabbnak tűnt a ma reggeli sajtkészítéskor a megszokottnál. Átlagban jól vagyunk...

Más: pár napja voltam egy szekszárdi haveromnál, ahol találkoztam egy érdekes szerkezettel. Ennak a neve biofotonikus szkenner. A test antioxidáns szintjét méri. Érdekes volt, az eredmény viszont lehangoló. Emelnem kell a kecsketej adagom. A kütyüről az orvosi kamara is közölt a honlapján leírást. Érdemes kipróbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskesajt.blog.hu/api/trackback/id/tr45148999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserke 2007.08.26. 07:52:31

Attila! A laktációs görbe ilyenkor már igencsak a leszálló ágban van, a tejhozam alakulását nem nagyon tudod most már befolyásolni. A beltartalmi változást jól érzékeled, az öregfejős állat tejének magasabb a szárazanyagtartalma. Ennek függvényében javulni fog a kihozatal.
A laktáció alakulása egyedtől és életkortól, valamint a takarmányozástól is függ. Érdemes egyedenként naplózni a tejhozam alakulását, már csak azért is, hogy el tudd dönteni, melyik egyed alkalmas a továbbszaporításra. Ha egy törzsállományból vásároltál, akkor nincs szükség efféle szelekcióra.

Eszter · http://www.kecskesajtok.fw.hu 2007.11.19. 18:43:11

Hahó Attila!
Mi van veletek? Most meg már mi aggodjunk, hogy nem írsz?

lilahangya · http://lilahangya.blogspot.com 2008.07.31. 21:28:51

Kuldtem Neked egy dijat, csak amolyan batoritasnak, szerettem olvasni az irasaid, ne tunj el!!!
süti beállítások módosítása