Kecskesajt.blog

Egy kezdő kecskesajtkészítő élményei

Utolsó kommentek

  • spotty: Imádom a sajtokat. Egy kis borral este..Nyámi. Persze nem mindegy, hogy milyen borról van szó. Érd... (2011.12.22. 14:54) Így kezdtem sajtot gyártani
  • gusztika1: @yuyudo: köszönöm a segítséget.kipróbálom.Üdv. (2010.06.25. 15:13) Gidaáradat
  • yuyudo: Szép Napot ! Sajtgyártással próbálkozom én is, kezdő kecsketartóként. Sok helyen azt olvasom, hog... (2010.06.24. 11:22) Gidaáradat
  • gusztika1: Üdvözletem minden kecske barátnak! Kérnék egy kis segítséget,kezdő kecsketartók vagyunk.Majd rögtö... (2010.06.23. 11:41) Gidaáradat
  • riszta: Én is hasonló jókat kívánok! Most regisztráltam, de bárhogy is keresem, nem találok újabb bejegyz... (2010.01.24. 21:30) BÚÉK!
  • szöszkehölgy: Ez tök olyan, mint a Állatkertben az állatsimogató. :) (2009.11.26. 13:51) Gidaáradat
  • accipiter: Nagyon aranyosak. meek meekk. (2009.09.19. 09:58) Gidaáradat
  • GourmandLizard: Nagyon édesek a kis kecsék-Gratulálok hozzájuk:) MGL (2009.02.05. 17:07) Videók
  • DAttila: @Breki77: Mondhatnám azt is, hogy változó korban voltam :-) Fókuszálnom kellett. Ha körülnézel mi ... (2009.01.23. 09:55) Parlamentáris kecskesajt
  • DAttila: @Breki77: Feltételezésem, h az oltóval van a gond. Oltó sok féle van a piacon különböző alapanyagb... (2009.01.23. 09:51) Választottunk
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc
free counters

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Friss kecskesajtleves, ahogy Bódi Gábor csinálja

2007.08.02. 10:20 | DAttila | Szólj hozzá!

Címkék: leves attila kecskesajt kecskesajtja frissajt

Gábor barátom tegnap meghívott ebédre. Legnagyobb meglepetésemre a kecskéim termékéből csinált levest a következőképpen:

Hozzávalók:

5 dkg kockára vágott mangalica szalonna
bő fél fej fokhagyma reszelve
2-3 babérlevél
20 dkg Attila friss kecskesajtja (natúr)
petrezselyemzöldje
só v. egyéb fűszer izlés szerint

Előszőr a kockára vágott szalonnát a fokhagymával megpároljuk (nem pirítjuk!), utána felöntjük vízzel (1 l), majd amikor felforrt, akkor belekeverjük a friss kecskesajtot és a petrezselymet. Addig forraljuk amíg a sajt elolvad.

Lehet belerakni pirított kenyérkockákat vagy ahogy mi fogyasztottuk: fokhagymás pirítóst enni hozzá.

Jó étvágyat!

Nem volt nálam a fényképezőgép, de ha valaki megcsinálja és lefényképezi a végeredményt, szívesen felrakom a képet ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskesajt.blog.hu/api/trackback/id/tr84130585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása